Bara gör det!

Photo by Ann H

Det här inlägget skriver jag lika mycket till mig själv, som jag gör till dig. Bakgrunden är att jag stirrat på skärmen alldeles för länge, och svarat på mail, och schemalagt musik åt artister, gjort fika till min sambo och allt möjligt annat än att skriva just det här inlägget. Men det är väl bara att göra, det lär inte skriva sig självt.

Blir det här mitt bästa blogginlägg någonsin? Det fantastiska är ju att det kan man inte veta i förväg, men till slut så tog jag skrivkrampen som inspiration och bara började skriva, och här är det blogginlägg som faktiskt kommer ut, och hittills har jag fått en ganska bra känsla av det.

För det är ofta sådär, iallafall för mig, att jag drar ut på det, skjuter upp det, oroar mig, bävar mig, har prestationsångest och imposter syndrome och allt möjligt, tills jag faktiskt tar tag i, och då går det ju faktiskt ganska enkelt. Det här gäller inte bara att skriva blogginlägg, häromdagen åkte jag äntligen iväg till återvinningsstationen med sånt som ska slängas där. Du vet, plast, papper, metall, glas osv. Det borde gjorts för länge sedan, men man skjuter på det och så blir det jobbigt för att det inte är gjort. Men när jag väl gjorde det var det ju snabbt gjort, och känslan efteråt är fantastisk ju.

Så därför uppmanar jag dig (och mig själv) att bara göra det! När det gäller det kreativa tror vi ofta att det krävs inspiration, men faktum är att det ofta räcker att vi börjar för att inspirationen ska komma. Du som läser detta är antagligen musiker eller artist eller liknande, och har svårt att göra klart låtar, men bara gör det! Nu minns jag inte vem som sa det, men någon känd artist/producent sa att du ska sluta jobba på en låt när den är bra nog, inte när den är perfekt. Sannolikt kommer din nästa låt ändå vara bättre, oavsett hur mycket du putsar på den här.

Och när du plötsligt får en superhit är det bara att fortsätta, även om nästa inte blir lika bra. Så är det på den här bloggen, för många år sedan skrev jag ett inlägg om att komma igång med att skriva låttexter, och det är mitt överlägset mest lästa blogginlägg. Det är inte bara mest lästa totalt, utan nästan varje vecka är det mitt mest lästa inlägg, trots att jag publicerar ett nytt inlägg varje måndag. Ska jag ge upp för att mina nya inlägg inte blir mer lästa? Nej jag tror inte det va, jag ska satsa ännu hårdare.

Så nu hoppas jag att du blivit inspirerad att ta tag i något du redan borde gjort klart, så sluta scrolla på internet och gå och gör det istället.

2 Kommentarer

  1. Carl den 2023-07-25 kl 11:31

    Ja, det är mycket svårt att gissa innan vilket inlägg som blir det mest lästa/uppskattade!

Lämna en kommentar