Att nätverka

Photo by Tracy Le Blanc from Pexels

Att nätverka är bra, det vet vi alla. Men hur nätverkar man på bästa sätt, och vem ska man nätverka med?

TL;DR; Att nätverka är inte bara att följa varandra på sociala medier, utan att faktiskt skapa relationer. Gör det med så många du bara kan, du vet aldrig vem du har nytta av/kan vara till nytta för i framtiden.

Hur många kontakter har du på de olika sociala medierna? Är du en sån som har hur många som helst, eller är du en sån som bara har närmaste familjen? Som musiker/artist skulle jag vilja påstå att du är en offentlig person, oavsett om du gillar det eller inte, och därför borde ha en öppen profil och vara öppen för nya kontakter.

En otroligt bra grej är att skicka ett meddelande till varje ny kontakt, och säga hej, och kolla lite vem det är du fått kontakt med. Då menar jag absolut inte såna automatiska, generiska meddelanden, och jag menar heller inte att du ska försöka få dina nya kontakter att lyssna på din musik. Jag menar välkomnande meddelanden med syfte att lära känna bättre.

Relationer behöver vårdas, och det gäller inte bara kärleksrelationer, utan även relationer med människor på internet. Se till att du hör av dig då och då, kollar läget, och faktiskt är intresserad av andra människor. För en del kommer det här helt naturligt, för andra är det lite kämpigt i början, men det gör underverk.

Det är också lätt att tro att man ska nätverka med skivbolagsdirektörer, bokare, managers, turnéledare och liknande. Och det är klart att du ska, men du ska absolut inte bara nätverka med såna. Man vet aldrig vad kontakter kan leda till. För mig ledde en helt slumpmässig kontakt till att jag kom igång med inbox zero, till exempel.

Människor finns inte bara på sociala medier, de finns ute i samhället också. Gå ut och träffa dem, på konserter, på musikloppisar, på föreläsningar, i princip överallt finns det människor som man kan skapa relationer med.

Vill du skapa en relation med mig? Du kan lämna en kommentar, eller söka upp mig på sociala medier.

Lämna en kommentar