Alexander Teglbjærg

För ett par veckor sedan skrev jag om att det var nya artister på väg in, men att jag inte ville ge några detaljer innan det var påskrivet. Nu har Alexander hunnit både skriva på avtalet, och ge ut sin första singel på CRS Records. Alexander har många strängar på sin lyra, och det avtal vi har gäller hans Montana Musical Experiments Project, och såhär beskrivs projektet, och Alexander.

Montana Musical Experiments Project eller MMXP är ett svenskt enmansprojekt från Lund. Alexander Ahlstrand (idag Teglbjærg) började, i all enkelhet, producera sin musik 1996 med en Casio key-board, spansk gitarr och bandspelare. Resultatet blev en handfull kassettband som såldes i lokala musikaffärer i Lund med omnejd. Mellan 1996-1999 producerade Ahlstrand 7 demokassetter och tre CD skivor, varav en liveskiva. Inga av dessa har släppts digitalt. 

Ur Ahlstrands low-fi demoproduktion föddes flera bandkonstellationer: Soundescape – en ny-psykedelisk rock orkester, The Mantra Brothers – ett drum’n’bass influerat DJ act och BCP – en experimentell industri duo, som alstrade flera underground släpp under sena 1990-talet. Vid millennieskiftet återgick Ahlstrand till sitt huvudsakliga musikprojekt, MMXP och designade tre övervägande elektroniskt instrumentella experimentskivor med varierande grader av ljudexperiment. Efter CDn ”Le projet d’expériences musicales du Montana” (2002) slutade Ahlstrand i stort att producera musik för att istället fokusera på grafisk konst och animation. Från och med 2017 har Ahlstrand producerat en deluxe BCP samlarbox med bandets diskografi på CD, en special tryckt EP, med diverse tillbehör.  Detta efterföljdes av en 72 minuter lång progressiv elektronisk rock opera med rötter i protest rocken. ”It Won’t Change A Thing” släpptes online i april 2020.  

Lämna en kommentar