Vad ska jag som artist posta på sociala medier?

Photo by Prateek Katyal

Att vara kreativ på sociala medier handlar inte alltid om att ha tillgång till dyra utrustningar eller proffsiga fotostudios. Ibland handlar det helt enkelt om att tänka utanför boxen och att utnyttja det du har tillgängligt för att skapa något som engagerar dina följare. Här är några idéer på vad du kan posta på Instagram som musiker/artist:

  1. Bakom kulisserna: Ge dina följare en inblick i hur det är att vara musiker/artist genom att dela bilder och videoklipp från dina repetitioner, studioinspelningar eller när du jobbar med din musik på annat sätt.
  2. Livestream: Använd Instagrams livestream-funktion för att interagera med dina följare i realtid. Du kan exempelvis ha en frågestund eller spela en akustisk version av en av dina låtar.
  3. Inspirationsbilder: Dela bilder på andra artister som inspirerar dig eller bilder på platser som har inspirerat din musik.
  4. Tävling: Arrangera en tävling där dina följare kan vinna exempelvis biljetter till en spelning eller något annat som är relaterat till din musik.
  5. ”Throwback”-bilder: Dela bilder från tidigare spelningar eller annat som är relaterat till din musik som kan väcka nostalgiska känslor hos dina följare.
  6. Humoristiskt innehåll: Dela något som är lättsamt och humoristiskt som kan få dina följare att skratta. Det kan exempelvis vara en rolig video på dig själv eller en rolig meme. Försök koppla det till din musik på något sätt.
  7. Covers: Spela in korta videoklipp där du framför covers på andras låtar som du gillar. Det är ett sätt att visa upp din röst och ditt sound för dina följare.

Kom ihåg att det viktigaste är att vara konsekvent och att ha en personlig touch i allt du postar på Instagram. Genom att vara autentisk och visa vem du är som person och artist kan du skapa en stark och lojal följarskara. Lycka till!

Lämna en kommentar