Utöka ditt nätverk

Bild: K Whiteford (License: CC0 Public Domain)

Du vill få fler som lyssnar på din musik, det är därför du är här, eller hur? Har jag fel får du gärna lämna en kommentar och berätta vad du gör här. Hur ska du få fler att lyssna på din musik, att bry sig om dig och vad du gör?

Jag tänkte dra till med ett bibelcitat, närmare bestämt från Matteusevangeliet 7:12:

Gå därför ut och gör alla folk till lärjungar: döp dem i Faderns och Sonen och den heliga Andens namn och lär dem att hålla alla de bud jag gett er.

Nej, jag skojar bara, det där är från senare i Matteusevangeliet, och har faktiskt inget med din musik att göra. Det jag syftar på är vad som brukar kallas för den gyllene regeln:

Allt vad ni vill att människorna skall göra för er, det skall ni också göra för dem. Det är vad lagen och profeterna säger.

Det är en regel som fungerar väldigt bra i otroligt många sammanhang (den har motsvarigheter i alla stora religioner) och kanske speciellt när det gäller att bygga relationer, för det är precis det du måste förstå att du behöver göra.

Din musik är säkert bra, det finns fantastiskt mycket bra musik där ute som ingen lyssnar på. För att du ska få människor att lyssna på just din musik måste du vinna deras intresse. Det kan du göra på flera olika sätt, men ett bra sätt att göra det på är att behandla dem bra.

Du kanske hittar en Facebook-grupp för musiker, och din första tanke är att du ska posta din musik där så alla kan höra. Nån kanske lyssnar, de flesta ignorerar, några blir arga, för vem tror du att du är egentligen? Om du däremot nätverkar, kommenterar på andras inlägg, lyssnar på andras musik, ger feedback och ger andra människor vad de vill ha, så är sannolikheten att de ger dig vad du vill ha betydligt större.

När du försöker nå ut till fler på Instagram fungerar det riktigt bra att du letar på andras inlägg, gillar och kommenterar för att visa vilken trevlig person du faktiskt är. Följ andra, var engagerad. Behandla andra som du själv vill bli behandlad.

Så, gå ut och gör alla folk till lärjungar, eller få dem att följa dina sociala medier iallafall. Posta länk till dina konton i kommentarer, så jag och andra kan följa dig.

Lämna en kommentar