Intervju med Henrik ”Hinken” Persson

Denna intervju med Henrik ”Hinken” Persson genomfördes av mig (Stefan) via facebookchatt, en dag i maj, strax efter att det blev klart att Hinken ska spela in en EP hos oss.

Vem är egentligen ”Hinken”?
Hinken är en gubbe med fyra barn som är uppväxt med punkvågen som växte sig riktigt stark på 90 talet, älskar nya medmänskliga kontakter och önskar att jag hann/orkar mer för att hjälpa än jag nu kan.

Varifrån har du fått smeknamnet?
Smeknamnet kom till efter en luciavaka min bror hade hemma hos oss, när jag gick ner till bussen dagen efter stod dom ”stora” grabbarna och skrek Hinken i kör för att jag hade hinkat i mig slattarna i flaskorna. ?

Hur länge har du hållit på med musik?
Musik har alltid varit en del av mig, uppvuxen i en musikalisk släkt med både spelman som morfar och en bror som är fantastisk sångare och kompositör enligt mig plus en mor och far som sjungit i kör. Mitt egna skapande började först i höstas när jag var 41 år.

Vad fick dig att börja skriva låtar?
Mitt musikskapande började och är fortfarande en slags terapi, orden som finns kommer ut och känslan av att kunna få musik till dessa ord ger en inre glädje.

Vad ska din EP heta?
Min EP ska heta ”För oss” anledningen är att den är verkligen för oss.

Vad handlar låtarna om?
Låtarna handlar om sammanhållning, kärlek så klart olycklig ännu mer klart, medmänsklighet och själslig utveckling kan man säga.

Vad lyssnar du på för musik?
Jag är en allätare när det kommer till musik, har dock svårt för jazz medans punk och visa är det som ger mig mest.

Din singel Egoist var med på Dalatoppen, hur kändes det?
Ja du det var en fullkomligt bisarr upplevelse, men skoj att den fick vara med.

Nu när du blir en världskänd musiker, vad ska du göra med alla pengar?
Ha ha ha. Då ska jag se till att skänka till välgörenhet och förhoppningsvis kunna köpa boendet plus en elbil.

Tack för det Henrik, det ska bli väldigt roligt att höra resultatet. Tack för att du kämpar för ett bättre samhälle. Lyssna på singeln Egoist på Spotify så länge.

Lämna en kommentar