God jul!

Vadå god jul, tänker vän av ordning. Det är ju trots allt måndag, och på måndagar förväntar vi oss någon slags tips som hjälper till att ta musikkarriären vidare.

Ja, det stämmer, och det här är också ett inlägg om att ta din musikkarriär vidare, likväl som det är en hälsning med en önskan om en riktigt god jul. Har du inte tröttnat på mitt svammel ännu, så kommer godbitarna nu.

Om du skriver en låt med ett väldigt specifikt tema (till exempel jul, eller nyår) kan du ge dig in i en betydligt lättare konkurrens än de vardagliga låtarna. Just jul är kanske inte speciellt lätt att konkurrera kring, då det finns gott om fantastiska jullåtar, och fler tillkommer varje år. På nyår däremot är det väl Abbas Happy New Year du har att konkurrera med, och ärligt talat, vem är inte lite trött på den?

Det finns gott om andra tillfällen man kan skriva låtar om, man kan till exempel göra som Dick Lundberg och skriva en låt om Kanelbullens Dag. En sökning efter kanelbulle på Spotify ger två träffar, och cinnomon bun ger bara en träff. Det är alltså en temadag med väldigt liten konkurrens.

Vill du ha en lista med temadagar, för inspiration, kan du klicka här.

Man kan ju också hylla vem eller vad man vill, antagligen är det någon eller några som håller med och vill spela låten. Vem minns den här?

Så, ha nu en riktigt god jul.

Lämna en kommentar