10 kreativa videotips: Marknadsför din musik gratis på Instagram Stories och TikTok

Photo by Mikhail Nilov

Välkommen till ett blogginlägg riktat till alla fantastiska artister där ute som gör sin marknadsföring själva utan att ösa ut pengar. Jag vet att det kan vara en utmaning att få ut sin musik till en bredare publik när budgeten är knapp. Men oroa er inte! Jag är här för att ge er tio fantastiska videoidéer som ni kan använda till era Instagram Stories och TikTok-videor för att marknadsföra er musik utan att tömma plånboken.

Att skapa engagerande och professionella videor behöver inte vara dyrt eller krångligt. Med hjälp av dessa idéer kan ni enkelt spela in och redigera era egna videosnuttar som kommer att locka uppmärksamhet, bygga er fanskara och ge er musik den exponering den förtjänar.

Så, låt oss dyka in i dessa tio kreativa videokoncept som kommer att hjälpa er att ta er musikkarriär till nästa nivå, utan att behöva gräva djupt i fickan. Låt oss komma igång!

  1. Lyssnarfrågor: Spela in en kort video där du ställer en fråga till dina följare om din musik eller din kreativa process. Använd sedan din musik som bakgrund och låt svaren visas som text över videon.
  2. Bakom kulisserna: Ge dina följare en inblick i ditt skapande genom att spela in en video bakom kulisserna. Det kan vara när du skriver texter, spelar in musik eller övar. Använd din musik som soundtrack för att göra det extra personligt.
  3. Dansutmaningar: Skapa en kort dansrutin till en av dina låtar och utmana dina följare att delta. Dela sedan videorna som dina följare skapar och var säker på att ge dem creditering. Detta hjälper till att sprida din musik och engagera dina fans.
  4. Låttexter: Skapa en video där du visar texterna till en av dina låtar samtidigt som du spelar upp musiken i bakgrunden. Detta ger dina följare möjlighet att sjunga med och känna sig mer involverade i din musik.
  5. Coverversioner: Spela in en video där du gör en coverversion av en populär låt och använd din egen musik som bakgrund. Detta ger dig chansen att visa upp din kreativitet och dra uppmärksamhet till din egen musik samtidigt.
  6. Inspirationsklipp: Skapa en video där du visar dina följare vad som inspirerar dig. Det kan vara bilder, konstverk eller andra musiker. Lägg sedan till din musik som soundtrack och ge följarna en inblick i din kreativa värld.
  7. Frågestund: Be dina följare att skicka in frågor och spela in en video där du svarar på dem. Använd din musik som bakgrund för att göra videon mer personlig och engagerande.
  8. Snabbt förhandslyssning: Om du har en ny låt på gång kan du ge dina följare en snabb förhandslyssning genom att spela in en kort video där du spelar upp en del av låten. Detta bygger upp spänning och ökar förväntningarna inför släppet.
  9. Musikvideo-teaser: Om du har skapat en musikvideo till en av dina låtar kan du spela in en kort teaser där du visar några höjdpunkter från videon. Använd din musik som soundtrack och länka sedan till den fullständiga videon.
  10. Utmaningar: Skapa en rolig eller kreativ utmaning som dina följare kan delta i. Det kan vara något som involverar din musik eller något annat kreativt. Använd din musik som soundtrack och uppmuntra deltagarna att använda din låt i sina egna videos.

Kom ihåg att det är viktigt att vara konsekvent med din marknadsföring och att interagera med dina följare regelbundet. Genom att använda dessa videos i kombination med engagerande innehåll kan du hjälpa till att bygga en stark och lojal fanskara utan att behöva spendera mycket pengar. Lycka till med ditt blogginlägg och din marknadsföring!

Ps. Ett litet extra tips på vägen, köp ett stativ! Jag har en liten tripod från Clas Ohlson, och den gör så stor skillnad. Den investeringen har du råd med!

Lämna en kommentar